Vion investeert in regionale productie in oosten van Duitsland

Op de locaties in het oosten van Duitsland investeert Vion Food Group 50 miljoen euro in extra verwerkingscapaciteit van met name voorverpakte producten. Samen met de regionale inkoop van rund- en varkensvlees voldoet het bedrijf aan de vraag naar lokale producten en biedt het meer zekerheid aan de veehouders.

Vion+investeert+in+regionale+productie+in+oosten+van+Duitsland
© Vion Food Group

Op de locatie Altenburg investeert Vion met name in de uitbreiding van de capaciteit op het gebied van veredelen, verwerken en verpakken. In Perleberg gaat het om de uitbreiding van de koelcapaciteiten en volautomatische verpakkingslijnen, net als op de locatie Großostheim. Die verpakkingslijnen kunnen porties snijden op hoge snelheid, precies in blokjes snijden, doseren en zorgen voor een hoogwaardige gehaktproductie.

Door deze investeringen kan Vion Food Group vanaf deze zomer nog meer rekening houden met de trend naar meer regionaliteit die is te zien onder consumenten en in de retail. De retail krijgt hierdoor schapklare producten van vers, verwerkt en verpakt rund- en varkensvlees van één leverancier, ook biologisch. De producten van regionale herkomst verminderen de CO2-voetafdruk en verbeteren het dierenwelzijn vanwege de kortere transporttijden.

'Door regionale veehouders aan ons concept voor kortere, duurzamere toeleveringsketens te binden, verzekert Vion met deze investering de gezamenlijke toekomst van de veehouders en Vion als belangrijkste regionale leverancier van rund- en varkensvlees in het oosten van Duitsland', aldus David de Camp, COO Beef bij Vion.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  8° / 5°
  20 %
 • Donderdag
  6° / 3°
  10 %
 • Vrijdag
  4° / 0°
  10 %
Meer weer