FrieslandCampina verhoogt productiecapaciteit lactoferrine

FrieslandCampina heeft in het Brabantse Veghel een nieuwe productiefaciliteit geopend. Met deze investering kan FrieslandCampina Ingredients de productie van lactoferrine verhogen van 20 naar 80 ton per jaar.

FrieslandCampina+verhoogt+productiecapaciteit+lactoferrine
© FrieslandCampina

Lactoferrine is een eiwit dat van nature aanwezig is in moedermelk en in mindere mate in koemelk. Volgens FrieslandCampina blijkt uit verschillende studies dat het eiwit verschillende gezondheidsvoordelen kan bieden, waaronder ondersteuning van het immuunsysteem en weerstand tegen ziekten.

'Deze eigenschappen hebben lactoferrine tot een populair ingrediënt in kindervoeding gemaakt en zijn tevens de reden waarom er steeds meer vraag naar is als voedingsingrediënt voor volwassenen', schrijft het bedrijf in een persverklaring.


Eiwitten en probiotica

FrieslandCampina is marktleider op het gebied van eiwitten en probiotica die geproduceerd worden uit zuivel. Voor het zuivelbedrijf is de lactoferrinetak een zeer winstgevend onderdeel, omdat er hoge marges worden gehaald. De faciliteit beschikt over de nieuwste machines die zijn ontworpen om de kwaliteit en zuiverheid van de lactoferrine te garanderen.

Het zuivelconcern verwerkt melk tot lactoferrine met behulp van een 'mild warmtebehandelingsproces'. De fabriek draait volledig op groene stroom, grotendeels opgewekt op de leden-melkveebedrijven van FrieslandCampina en gecertificeerd volgens de EU-regeling voor Garantie van Oorsprong. Alle water en zoutresten die tijdens het productieproces ontstaan, worden hergebruikt.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  10° / 3°
  50 %
 • Donderdag
  10° / 3°
  20 %
 • Vrijdag
  11° / 4°
  70 %
Meer weer