Valse christusdoorn Boom van het Jaar 2023

De Gleditisia triacanthos en cultivars, oftewel de valse christusdoorn, is door de lezers van De Boomkwekerij en Tuin & Landschap gekozen tot Boom van het Jaar 2023. Dat meldt LTO-vakgroep Bomen, Vaste Planten en Zomerbloemen.

Valse+christusdoorn+Boom+van+het+Jaar+2023
© Yarinde

In de jaarlijkse verkiezing brachten tweehonderd mensen hun stem uit, waarbij de valse christusdoorn met een flinke meerderheid van de stemmen won. Binnen het thema 'Bomen met open kronen' nomineerde een jury begin maart uit 23 inzendingen drie bomen voor de titel Boom van het Jaar.

Naast de valse christusdoorn kwamen de Robinia pseudoacacia en cultivars (acacia) en Betula ermanii (goudberk) in aanmerking voor deze titel. De kwekers, handelaren en professionele gebruikers stemden tussen 10 en 24 maart. Bijna honderd stemmen ging naar de valse christusdoorn.


Direct zonlicht

De LTO-cultuurgroep voor laan-, bos- en parkbomen koos begin dit jaar voor het thema 'Bomen met open kronen'. Een toenemende kroonbedekking in het stedelijk gebied is belangrijk, maar omwonenden hechten ook veel belang aan direct zonlicht.

Lichtbeneming is een van de voornaamste redenen voor particulieren om te klagen over bomen of een kapvergunning aan te vragen. Daarnaast zorgen bomen met een transparante kroon voor meer licht voor de onderbeplanting, die daardoor beter kan groeien en bloeien.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  22° / 13°
  20 %
 • Maandag
  23° / 14°
  10 %
 • Dinsdag
  18° / 16°
  80 %
Meer weer