Convenant bosplantsoen opgeschort

Handelsgroep BoHeZa, LTO Cultuurgroep Bos- en Haagplantsoen en Treeport Zundert schorten een voorgenomen convenant van de bosplantsoenketen op. Dat meldt LTO-vakgroep Bomen, Vaste Planten en Zomerbloemen.

Convenant+bosplantsoen+opgeschort
© Arno Engels

Doel van het convenant is om afspraken in de bosplantsoenketen te borgen voor de toekomst, omdat voor de uitvoering van de Bossenstrategie miljoenen extra stuks plantmateriaal nodig zijn. Het betreft de keten vanaf de zaadvoorziening tot en met de toepassing door terreinbeheerders.

Robert Jan Croonen neemt namens het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) de leiding bij het opstellen van het convenant. De overeenkomst zou afspraken vastleggen tussen Staatsbosbeheer, BoHeZa, de LTO Cultuurgroep en Treeport Zundert. Deze vier partijen proberen sinds enkele jaren de beschikbaarheid van zaden af te stemmen.


Resultaat

BoHeZa, de LTO Cultuurgroep en Treeport concludeerden echter dat in de samenwerking met Staatsbosbeheer niet het resultaat is bereikt waar op werd gehoopt. Bovendien haalde Staatsbosbeheer onlangs in de media hard uit naar leden van de verenigde zaadhandelaren en kwekers.


De drie partijen hebben daarop tot hun grote spijt het voorgenomen convenant tot nader order moeten opschorten. Namens hun organisaties stuurden Johan Vink (BoHeZa), André Wijnstra (LTO Cultuurgroep Bos- en Haagplantsoen) en Marc Lodders (Treeport Zundert) onderstaande brief met toelichting naar het ministerie van LNV.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  17° / 7°
  10 %
 • Woensdag
  24° / 9°
  10 %
 • Donderdag
  19° / 9°
  10 %
Meer weer