Zorgen over voortbestaan BloemenBureau Holland

VGB, de brancheorgansiatie voor de binnenlandse importerende en exporterende groothandel in bloemen en planten, maakt zich zorgen over over het voortbestaan van BloemenBureau Holland (BBH).

Zorgen+over+voortbestaan+BloemenBureau+Holland
© LLTB

Dat meldt de organisatie na een snelle rondgang onder de eigen leden. Het in 2021 door Royal FloraHolland genomen besluit om per 1 januari 2024 te stoppen met de inning van promotiegelden dreigt volgens VGB uit te lopen op een drama voor de gehele sierteeltsector.

'Het alternatief, de Algemeen Verbindend Verklaring (AVV) voor sectorpromotie en de daarbij behorende nieuwe inningsgrondslag en praktische uitvoerbaarheid zorgt voor chaos, verwarring en onrealistische kostenverhogingen. En is daarmee een bom onder het voortbestaan van BBH', zo meldt de brancheorganisatie.


Collectieve promotie

De leden van de VGB zeggen in meerderheid voor collectieve promotie te zijn en willen daaraan bijdragen, maar onder de huidige financiële voorwaarden en uitvoering. Daarom roepen zij de directie en ledenraad van Royal FloraHolland opnieuw op om het belang van collectieve sectorpromotie niet te onderschatten en om het bloemenbureau niet op te blazen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  22° / 8°
  0 %
 • Maandag
  18° / 8°
  0 %
 • Dinsdag
  17° / 7°
  10 %
Meer weer