Varkensprijs Vion plust deze week nog 4 cent

De meeste vleesafzetmarkten zijn zwak. Binnen Nederland trekt de markt wel aan. Mede hierom past Vion de vleesvarkensnotering voor de huidige lopende week 4 aan naar 2,00 euro. Dat is een plus van 4 cent ten opzichte van de notering van afgelopen maandag.

Varkensprijs+Vion+plust+deze+week+nog+4+cent
© Twan Wiermans

Het aanbod aan vleesvarkens is normaal meldt Vion, met in de afgelopen week nog iets verder oplopende gewichten. De vraag vanuit de Aziatische landen is nog steeds zwak, waarbij in China de coronaproblemen er voor zorgen dat er veel minder wordt geconsumeerd terwijl daar nu het Chinese nieuwjaar gevierd wordt. De woordvoerder van Vion zegt te hopen op verbetering in de komende weken.

Daarbij is het wel zo dat diverse Zuid-Amerikaanse landen in Azië een beduidend lager prijsniveau hanteren dan export vanuit de EU. Het is voor de komende tijd nog onduidelijk of de Aziatische landen met meer vraag en dus betere condities komen, daar in Azië maar ook in Europa tevens de inflatie zijn weerslag heeft op minder consumptie.


Verschillen binnen Europa

In Europa zijn er flinke verschillen in de prijszetting. Zo is in Denemarken de notering met 5 cent per kilo gedaald, ten gevolge van veel afzet naar Azië. In Spanje is de notering met 2,5 cent per kilo gestegen ten gevolge van veel gezondheidsproblemen waardoor het aanbod zeer klein is. Zo hebben de verschillende landen in Europa een totaal verschillende marktdynamiek.

Ondanks de zwakke vleesafzetmarkten wordt de Vion vleesvarkensnotering voor week vier dus herzien naar 2,00 euro per kilo. Reden zijn volgens Vion de veranderingen van Nederlandse inkoopmarktmutaties.


Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  11° / 7°
  95 %
 • Zondag
  8° / 5°
  30 %
 • Maandag
  7° / 2°
  50 %
Meer weer