Vion laat vleesvarkensnotering opnieuw zakken

De vleesvarkensnotering van Vion daalt opnieuw. De prijs voor week 2 daalt met 4 cent waardoor de notering uitkomt op 1,93 euro per kilo geslacht gewicht, inclusief btw.

Vion+laat+vleesvarkensnotering+opnieuw+zakken
© Henk Riswick Fotografie

Twee weken geleden daalde de notering nog met 5 cent. Volgens de vleesverwerker is er ondanks de lage slachtaantallen in week 52 en week 1 ingeleverd op de vleesverkoopprijzen. Normaal komt er na Driekoningen meer vraag door de weer opstartende vleesverwerkende industrie.De vraag naar varkensvlees blijft echter uit volgens Vion, ondanks een relatief laag aanbod in de Europese Unie. Met name het voorstuk (nek en schouder) en de buik lopen verder terug in opbrengst. Wereldwijd is de vraag vanuit Aziatische landen zwak en loopt ook de vraag en prijs van de bijproducten verder terug.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  22° / 14°
  5 %
 • Donderdag
  24° / 12°
  20 %
 • Vrijdag
  22° / 17°
  80 %
Meer weer