Sierteeltsector weert zich tegen criminelen

Staatssecretaris Aukje de Vries van Financiën heeft zich woensdag laten informeren over de aanpak tegen ondermijnende criminaliteit door de sierteeltsector.

Sierteeltsector+weert+zich+tegen+criminelen
© Programma Weerbare Sierteeltsector

De bewindsvrouw bezocht daarvoor het Centrum Weerbare Sierteeltsector op de locatie van Royal FloraHolland in het Noord-Hollandse Aalsmeer. Binnen het programma 'Weerbare Sierteeltsector' werkt FloraHolland samen met regionale overheden, de politie, het Openbaar Ministerie en de douane om ondermijnende criminaliteit en misstanden in de sierteeltsector aan te pakken.

Bas van Delden, programmamanager van de Weerbare Sierteeltsector, is blij met de aandacht van de staatssecretaris voor de zorgen over inmenging van criminelen in de sierteeltsector. Hij benadrukt het economisch belang van de sector, maar ook de kwetsbaarheid. 'Door de fijnmazige logistiek en het open internationale karakter is ons transportsysteem interessant voor criminelen.'


Uitgebreide gesprekken

Het bezoek van de staatssecretaris bestond uit een rondleiding bij FloraHolland in Aalsmeer. Daarna voerde zij uitgebreide gesprekken met de burgemeester van Aalsmeer, een afvaardiging van de politie en de douane, medewerkers van FloraHolland en het programmateam.

Het programma 'Weerbare Sierteeltsector' vindt het belangrijk om het mooie van de sector te beschermen en het kwetsbare aan te pakken, meldt Van Delden. De focus ligt daarom volgens hem op preventie door ondernemers helpen weerbaar te worden, van kennis te voorzien om signalen van criminaliteit te herkennen, misstanden te melden en het doen van controles.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  16° / 7°
  10 %
 • Woensdag
  24° / 9°
  10 %
 • Donderdag
  19° / 9°
  10 %
Meer weer