Voormalig VVD-staatssecretarissen verkenner in Zuid- en Noord-Holland

BoerBurgerBeweging wijst oud-staatssecretaris van Justitie en Veiligheid Fred Teeven aan als verkenner bij de coalitievorming in Zuid-Holland. In Noord-Holland gaat Ankie Broekers-Knol aan de slag. Zij is oud-voorzitter van de Eerste Kamer en voormalig staatssecretaris van Justitie en Veiligheid.

Voormalig+VVD%2Dstaatssecretarissen+verkenner+in+Zuid%2D+en+Noord%2DHolland
© Dirk Hol

De voormalige VVD-politici gaan als verkenner onderzoeken of er voldoende basis is om een coalitie samen te stellen die op genoeg steun kan rekenen in de nieuw te benoemen Provinciale Staten van de westelijke provincies.

In Flevoland gaan jurist en bestuurskundige Herman Sietsma en voormalig burgemeester van Urk en Zaltbommel Pieter van Maaren de eerste gesprekken voeren met de partijen. Voormalig burgemeester van Venlo en Valkenburg Jan Schrijen gaat hiervoor in Limburg aan de slag. Hij was ook dijkgraaf van het Waterschap Roer en Overmaas.

In Overijssel zijn oud-wethouder van gemeente Raalte Wout Wagenmans (GemeenteBelangen) en bestuurs- en organisatiedeskundige Jolanda Waaijer gevraagd voor de klus. Het duo werkte vorig jaar samen als informateurs voor gemeente Tubbergen.

Oud-fractievoorzitter van de lokale partij Harderwijk anders en voormalig wethouder in Harderwijk Gert Jan van Noort is in Gelderland aangewezen als verkenner. Voormalig burgemeester van Schouwen-Duiveland Gerard Rabelink mag aan de slag gaan in Zeeland.


Burgemeesters

In Noord-Brabant gaat burgemeester Sacha Ausems van Waalwijk de eerste gesprekken voor een een coalitie voeren. Zij is sinds 2021 burgemeester. Daarvoor was ze bestuurder van (zorg)instellingen. In Drenthe praat burgemeester van de Noord-Hollandse gemeente Heemstede Astrid Nienhuis (VVD) binnenkort met de Statenfracties.

Vrijdag werd bekend dat SGP-Tweede Kamerlid Chris Stoffel in Friesland verkenner wordt. In Utrecht en Groningen gaan burgemeesters Danny de Vries en Ard van der Tuuk kijken naar de mogelijkheden voor een nieuwe provinciale coalitie.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  11° / 7°
  95 %
 • Zondag
  8° / 5°
  30 %
 • Maandag
  7° / 2°
  50 %
Meer weer