'Grondkwestie' breekpunt voor Agractie in overleg Landbouwakkoord

Agractie wil volgende week tijdens de tweedaagse gesprekken over het Landbouwakkoord 'onomstotelijk duidelijkheid over de grondkwestie'. 'Als er geen duidelijke afspraken komen, dan heeft verder praten voor ons geen zin', stelt voorzitter Bart Kemp van Agractie in zijn vlog.

%27Grondkwestie%27+breekpunt+voor+Agractie+in+overleg+Landbouwakkoord
© Dirk Hol

Volgens Kemp liggen er 'flinke patstellingen' in gesprekken over het Landbouwakkoord over grond, zoals grond met beperkingen, landschapsgrond en overgangsgebieden. 'We hebben gisteren zes uur vergaderd en we zijn geen moer opgeschoten.'

Uit een enquête van Agractie bleek eerder dit jaar dat de achterban vindt dat landbouwgrond beschermd moet worden. 'Dit onderwerp is zo belangrijk, wij gaan geen concessies doen. We gaan deze gebieden niet opofferen. Dan trekken wij onze conclusies', stelt Kemp.

Ook roept Kemp in zijn vlog nieuwe Statenleden op om 'zo snel mogelijk het NPLG-dossier controversieel te verklaren.'


Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  10° / 2°
  10 %
 • Maandag
  10° / -2°
  0 %
 • Dinsdag
  9° / -2°
  10 %
Meer weer