BBB overal grootste partij, streeft GroenLinks voorbij in Utrecht

De BoerBurgerBeweging (BBB) is in elke provincie de grootste partij geworden bij de Provinciale Statenverkiezingen. Lange tijd leek GroenLinks in Utrecht groter te worden, maar BBB streefde die partij op het laatste moment toch voorbij.

BBB+overal+grootste+partij%2C+streeft+GroenLinks+voorbij+in+Utrecht
© Dirk Hol

In provincie Utrecht behaalde BBB 13,2 procent van de stemmen, tegen 12,8 procent voor GroenLinks en 11,9 voor de VVD. Het was in Utrecht een nek-aan-nekrace met GroenLinks en uiteindelijk gaven de stemmen uit de laatste gemeente die met resultaten kwam, Veenendaal, de doorslag voor BBB.


Ook in Noord-Holland bleef BBB GroenLinks en VVD met een kleine marge voor. In Gelderland en Zuid-Holland was vrijdagochtend nog geen definitief resultaat, maar hier is al wel duidelijk dat BBB niet meer ingehaald kan worden door nummer twee VVD. In alle andere provincies was al duidelijk dat BBB, in sommige gevallen met een forse marge, de grootste is geworden.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  11° / 7°
  95 %
 • Zondag
  8° / 5°
  30 %
 • Maandag
  7° / 2°
  50 %
Meer weer