Vlaamse geitenkaasfabrikant Le Larry failliet

Het Vlaamse geitenkaasbedrijf Le Larry, onderdeel van vleesproducten Ganda Fine Foods, heeft een faillissement aangevraagd. Het bedrijf draaide al enkele jaren verlies.

Vlaamse+geitenkaasfabrikant+Le+Larry+failliet
© Twan Wiermans

Dat meldt het Vlaams infocentrum land- en tuinbouw (Vilt). Het bedrijf bestaat sinds 1981 en had de laatste jaren moeite om de gestegen prijzen van onder meer grondstoffen, verpakkingsmateriaal en arbeid op te vangen. Le Larry heeft een erkenning als streekproduct en als erkenning 'Handmade in Belgium'. Sinds 2004 was het bedrijf onderdeel van Ganda Fine Foods, nadat er eerder een samenwerking was ontstaan bij het produceren van geitenkaas omwikkeld met spek. De bedrijven zijn ook op hetzelfde terrein gevestigd.

Het bedrijf laat aan Vilt weten dat de productie van geitenkaas bij Le Larry zeer arbeidsintensief is en daarom niet langer rendabel. Consumenten zouden steeds vaker voor goedkopere geitenzuivelproducten kiezen. Ganda Fine Foods richt zich nu nog alleen op de productie van vleeswaren. Een deel van het personeel van Le Larry kan mogelijk nog terecht bij Ganda Fine Foods. Bij het bedrijf werken zo'n 25 mensen.

Overname van Le Larry zit er volgens Ganda niet in. Die mogelijkheden zijn verkend, maar dat liep op niets uit.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    12° / 3°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
Meer weer