College Boer met Pieter Grinwis (CU): 'Ik ben geen politicus die vooral wil pleasen'

Pieter Grinwis (43) is landbouwwoordvoerder van de ChristenUnie (CU) en te gast in deze aflevering van College Boer. Hij gaat met studenten van HAS green academy in Den Bosch het gesprek aan over het verdienvermogen van boeren en tuinders, zijn rol als politicus en de verkiezingen van 15 maart. Ook spreekt hij zich nadrukkelijk uit over het Landbouwakkoord. 'Ik ben de politiek in gegaan om recht te doen.'

Grinwis is het enige Tweede Kamerlid dat van een landbouwbedrijf komt en diezelfde landbouw in zijn portefeuille heeft. 'Mijn praktische kennis helpt mij om nieuw beleid te beoordelen.' Waarom zijn bijzondere profiel niet meer boerenstemmers trekt, wijt Grinwis aan het feit dat hij niet een politicus is die alleen zijn achterban maar wil pleasen.


College Boer is een live event waarin studenten onder leiding van een moderator vragen stellen aan een inspirerende gast. Het wordt opgenomen en uitgezonden via YouTube en op nieuweoogst.nl als videocontent en podcast.

'De overheid heeft er een potje van gemaakt en het nieuwe beleid gaat ook veel te traag, maar we moeten ook eerlijk zijn. We zitten in een transitie, een tijd van verandering. Dan is het soms ook moeilijk om een genuanceerde boodschap voor het voetlicht te brengen. Ik worstel daar zelf ook mee.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  20° / 8°
  20 %
 • Vrijdag
  21° / 13°
  75 %
 • Zaterdag
  20° / 11°
  60 %
Meer weer