Britse bietenindustrie mag in EU verboden neonics gebruiken

De Britse regering heeft de suikerbietenindustrie opnieuw toestemming gegeven voor het gebruik van in de Europese Unie verboden middelen. Het gebruik van thiamethoxam, een neonicotinoïde, werd voor het eerst toegestaan in 2021, nadat het Verenigd Koninkrijk uit de EU was gestapt.

Britse+bietenindustrie+mag+in+EU+verboden+neonics+gebruiken
© Twan Wiermans

Het Europees Hof van Justitie besliste vorige maand juist dat de EU-lidstaten geen toestemming meer mogen geven voor neonicotinoïde-gebruik. Daardoor moeten ook landen als Frankrijk en Oostenrijk, waar specifieke toepassingen nog wel werden toegestaan, het voortaan zonder doen.


De EU-lidstaten moeten onmiddellijk voldoen aan het arrest van het Europees Hof, waarschuwde de Europese Commissie. Nood-goedkeuringen voor clothianidine, thiomethoxam en imidacloprid zijn in geen enkele EU-lidstaat meer gerechtvaardigd.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  11° / 7°
  95 %
 • Zondag
  8° / 5°
  30 %
 • Maandag
  7° / 2°
  50 %
Meer weer