Eerste 150 hectare bieten zit al in de grond

Ruim 150 hectare suikerbieten is al gezaaid. Voornamelijk in het Zuidwesten, waar de mooie omstandigheden het vorige week toelieten. 'Erg vroeg', vindt Cosun Beet Company. Volgens de coöperatie is het afwachten of de vroege bietenzaai goed uitpakt.

Eerste+150+hectare+bieten+zit+al+in+de+grond
© Burt

Het weer is na afgelopen weekend omgeslagen naar koud en regenachtig. Daar lijkt de komende week nog niet veel verandering in te komen. Een succesvolle vroege zaai kan leiden tot betere opbrengstresultaten, laat een grafiek op de website van de suikerfabrikant zien.

De uitlevering van bietenzaad is op het moment van schrijven bijna afgerond. Zaad dat tijdig is besteld, wordt uiterlijk vandaag, 10 maart, bij de telers afgeleverd. Via het ledenportaal van Cosun kunnen akkerbouwers alsnog extra bietenzaad nabestellen.


Verder liet Cosun onlangs al weten dat telers tot uiterlijk 1 april kunnen opgeven of ze deelnemen aan de Betacal Telerregeling 2023. De uitlevering hiervan start vanaf campagne 2023. Via de telersregeling ontvangen telers een volume Betacal kosteloos of tegen een sterk gereduceerd tarief. De te verkrijgen hoeveelheden zijn gebaseerd op het aangeleverde volume suikerbieten tijdens de laatste campagne.



Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    17° / 5°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 7°
    20 %
Meer weer