Agrico neemt nieuwe miniknollenopslag in gebruik

De eerste vracht met miniknollen is gistermorgen afgeleverd bij de nieuwe opslag van aardappelhandelshuis Agrico in het Flevolandse Emmeloord.

Agrico+neemt+nieuwe+miniknollenopslag+in+gebruik
© Johan Wissink

De miniknollenopslag is vorige week opgeleverd en gisteren arriveerden de eerste knollen. De bewaarplaats is gevestigd aan de Escudo in Emmeloord op loopafstand van het hoofdkantoor en het Agrico Quality Center.

De opslag heeft een capaciteit voor 10 miljoen miniknollen en is uitgerust met vier cellen. Hierdoor heeft Agrico de mogelijkheid om met verschillende bewaarregimes de miniknollen optimaal te bewaren.


Kwalitatief uitgangsmateriaal

Het aanbieden van hoogkwalitatief uitgangsmateriaal is een van de speerpunten van het handelshuis. De bouw van de opslag behoort tot dit proces. 'Door de opslag van de miniknollen in eigen beheer te verzorgen, zijn we nog beter in staat de kwaliteit van ons uitgangsmateriaal te garanderen', zegt manager operation Mark Zuidhof.


Agrico denkt met de ingebruikneming van de miniknollenopslag de fytosanitaire eisen en de maatregelen beter te kunnen waarborgen. De knollen komen niet in contact met andere agrarische producten. Daardoor is het risico op ziektes een stuk lager.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  13° / 9°
  80 %
 • Woensdag
  13° / 7°
  70 %
 • Donderdag
  14° / 9°
  70 %
Meer weer