FDF roept boeren op om trekker thuis te laten

Boerenorganisatie Farmers Defence Force (FDF) roept demonstranten op zaterdag niet met de trekker naar het boerenprotest in het Zuiderpark in Den Haag te komen. Gemeente Den Haag liet dinsdag weten dat er maximaal twee trekkers mogen staan.

FDF+roept+boeren+op+om+trekker+thuis+te+laten
© Dirk Hol

Organisator FDF gaat zich er waarschijnlijk wel aan houden, zegt voorzitter Mark van den Oever. Wel noemt hij de beperking van het aantal trekkers 'best wel frappant', maar hij had deze uitkomst wel verwacht. Hij roept demonstranten op met de auto of bus naar het protest te komen.

De organisatie is niet van plan het besluit aan te vechten omdat er al een procedure loopt over een trekkerverbod in de drie noordelijke provincies uit 2020. Groningen, Friesland en Drenthe hebben trekkers en andere landbouwvoertuigen verboden tijdens demonstraties.


De boerenactiegroep wilde aanvankelijk met vijfduizend trekkers naar Den Haag komen. Na overleg met de gemeente bracht FDF het aantal trekkers terug naar vijfhonderd. Vervolgens wilde FDF 120 trekkers in het Zuiderpark zetten, als afbakening van het demonstratieterrein, maar ook dat wil de gemeente niet. Volgens de gemeente mogen maximaal 25.000 mensen meedoen aan het protest en moet dat tussen 12 en 16 uur worden gehouden.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 1°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / -1°
    20 %
Meer weer