FDF plant 'grootste demo' niet alleen voor boeren en tuinders

Farmers Defence Force (FDF) wil op zaterdag 11 maart 'de grootste demo aller tijden' houden op de Koekamp in Den Haag. Dat zegt Mark van den Oever, voorzitter van de actiegroep. De demonstratie richt zich niet alleen op boerenstandpunten, maar op alle problemen in de maatschappij.

FDF+plant+%27grootste+demo%27+niet+alleen+voor+boeren+en+tuinders
© Dirk Hol

'We hopen door de 100.000 mensen te gaan', zegt Van den Oever. Ook voorziet hij dat er meer dan 5.000 trekkers richting Den Haag gaan. 'Deze keer niet alleen met de boerenstandpunten, maar met alle standpunten en problemen die momenteel spelen in onze maatschappij. Van de toeslagenaffaire tot de gascrisis tot de verzakte huizen in Groningen tot de waterschade in Limburg. Mensen krijgen hierover bij ons op het podium een stem.'

Volgens Van den Oever zijn onder anderen PVV-voorzitter Geert Wilders en Wybren van Haga (Groep Van Haga) aanwezig. Ook opiniemaker en jurist Eva Vlaardingenbroek is erbij. 'Het wordt een vol programma en wij hopen daarmee aan heel Nederland te laten zien dat er echt een ander beleid moet komen.' De boeren protesteren onder meer tegen het stikstofbeleid en gedwongen uitkoop van boeren.


Rampbeleid

FDF gaf eind vorig jaar al aan dat er opnieuw actie gevoerd gaat worden tegen het 'meedogenloze rampbeleid' van de overheid. 'Net voor de provinciale verkiezingen gaan we onze slag slaan', zei Van den Oever toen. Die verkiezingen worden op 15 maart gehouden. Het is nog onduidelijk of andere boerenorganisaties aanhaken. LTO Nederland en Agractie geven aan er niet bij betrokken te zijn.

De demonstratie van FDF is op dezelfde dag als die van Extinction Rebellion. Die actiegroep is van plan om dan de snelweg A12 bij Den Haag opnieuw te blokkeren. Een dag later wordt in Den Haag de City-Pier-Cityloop gehouden, waardoor het nabijgelegen Malieveld niet beschikbaar is.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  11° / 7°
  95 %
 • Zondag
  8° / 5°
  30 %
 • Maandag
  7° / 2°
  50 %
Meer weer