FloraHolland veilt in februari minder snijbloemen en kamerplanten

Bloemenveiling Royal FloraHolland heeft in februari minder snijbloemen en kamerplanten geveild dan één jaar eerder. Dit blijkt uit woensdag gecommuniceerde veilingcijfers. De veilingomzet voor tuinplanten is in de afgelopen maand wel op niveau gebleven.

FloraHolland+veilt+in+februari+minder+snijbloemen+en+kamerplanten
© Johan Wissink

De veilingomzet voor de productgroep snijbloemen is in februari 9,9 procent lager uitgekomen dan in dezelfde maand één jaar eerder. Het aantal geveilde stuks daalde met 4,9 procent. Vooral Eustoma russellianum (-37,7 procent), chrysanthemum (-31,9 procent) en hypericum (-23,5 procent) werden minder geveild, blijkt uit de cijfers van Royal FloraHolland. Ook de gemiddelde prijs lag de afgelopen maand lager dan in februari 2022, namelijk op 0,32 cent (-5,3 procent).

Het aantal geveilde kamerplanten daalde in februari met 7,9 procent in vergelijking tot dezelfde maand één jaar eerder. In de categorie kamerplanten zijn de grootste klappen zichtbaar bij dracaena (-21 procent), rosa (-17,7 procent) en ficus (-13,5 procent). De veilingomzet zakte met 8,2 procent terug en de gemiddelde prijs lag met 2,12 euro 0,3 procent lager dan één jaar eerder.


In tegenstelling tot de divisies snijbloemen en kamerplanten steeg de veilingomzet in de productgroep tuinplanten in februari. Ten opzichte van vorig jaar is een toename zichtbaar van 1,9 procent. Het aantal geveilde stuks lag in de afgelopen maand 1,6 procent hoger. Er werden vooral meer camellia (+28,2,procent) en salix (+31,9 procent) geveild. De gemiddelde prijs is vergelijkbaar met één jaar geleden: 1,65 euro (+0,3 procent).

De lagere veilingomzetcijfers zijn geen verrassing voor de directie van de bloemenveiling. CEO Steven van Schilfgaarde van Royal FloraHolland liet eind vorig jaar al weten voor het eerste kwartaal van 2023 lagere cijfers te verwachten. Dit vanwege een lagere aanvoer door de hoge energiekosten bij glastuinders.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  25° / 11°
  10 %
 • Dinsdag
  27° / 13°
  10 %
 • Woensdag
  28° / 15°
  10 %
Meer weer