FloraHolland voorkomt acties met nieuw cao-eindbod

Royal FloraHolland heeft in reactie op het ultimatum van vakbonden FNV en CNV Vakmensen een nieuw cao-eindbod gepresenteerd. Daarmee houdt de bloemenveiling eerder aangekondigde acties af. De vakbondsleden kunnen tot 12 maart stemmen over het voorstel.

FloraHolland+voorkomt+acties+met+nieuw+cao%2Deindbod
© Royal FloraHolland

De directie van FloraHolland stelt in het nieuwe cao-eindbod een loonsverhoging voor van 3 procent, met terugwerkende kracht per 1 januari 2023. In het cao-eindbod van eind december gold deze verhoging per 1 maart 2023. Daarnaast biedt de bloemenveiling een extra loonsverhoging van 0,5 procent aan vanaf 1 mei 2023 en blijft de eerder gecommuniceerde loonsverhoging van 100 euro per maand gehandhaafd.


Verder biedt de directie van de bloemenveiling aan het sociaal plan met twee jaar te verlengen, de reiskostenvergoeding te verhogen en een zogenoemde 'opwarmpauze' te introduceren. Die laatste is bedoeld voor medewerkers die in lage temperaturen werken en is een alternatief voor de koudetoeslag waar FNV en CNV Vakmensen om vroegen.


Zeer magere verbetering

De presentatie van een nieuw cao-eindbod betekent dat de eerder aangekondigde acties van vakbonden CNV Vakmensen en FNV zijn opgeschort. FNV-bestuurder Jeroen Brandenburg is blij dat er een nieuw cao-eindbod ligt, maar geeft tegelijkertijd aan dat het om een zeer magere verbetering gaat.

'Het bod komt helaas nog niet in de buurt van een compensatie van het koopkrachtverlies bij de werknemers van Royal FloraHolland. Wij zijn van mening dat de mensen bij Royal FloraHolland, net als iedere werknemer, een leefbaar loon nodig hebben om de boodschappen en rekeningen te kunnen blijven betalen.'

FloraHolland geeft aan dat dit momenteel het maximaal haalbare is. Wel heeft de directie van de bloemenveiling volgens de vakbonden toegezegd in gesprek te willen gaan over een aanvulling op de cao als de financiële situatie later dit jaar beter is dan verwacht. De leden van de vakbonden hebben tot zondag 12 maart de tijd om te stemmen over het nieuwe voorstel. Bij een akkoord zou de nieuwe cao lopen van 1 januari 2023 tot en met 31 maart 2024.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  29° / 15°
  10 %
 • Donderdag
  29° / 16°
  20 %
 • Vrijdag
  21° / 15°
  50 %
Meer weer