FloraHolland sluit zich aan bij coöperatie Euro Plant Tray

Royal FloraHolland gaat deelnemen aan de coöperatie Euro Plant Tray. Deze werkt aan de introductie van een goed werkend systeem, dat inzet op de transitie van eenmalige naar meermalige trays met als doel een duurzamere sierteeltketen.

FloraHolland+sluit+zich+aan+bij+co%C3%B6peratie+Euro+Plant+Tray
© Royal FloraHolland

De afgelopen jaren is al een aantal keer geprobeerd om een meermalige tray in de markt te zetten, schrijft FloraHolland in een persbericht. 'Deze initiatieven zijn helaas tot nu toe geen grootschalig succes geworden.'

Door de bestaande politieke druk op verduurzaming van verpakkingen moet er volgens de directie en de raad van commissarissen wel wat gebeuren. 'Daarom is een positief besluit genomen over aansluiting bij de coöperatie Euro Plant Tray. Wij zien dit initiatief als een kans om gezamenlijk een gestandaardiseerd Europees plantentraysysteem te realiseren.'

Coöperatie Euro Plant Tray is halverwege augustus 2022 opgericht door OBI Group Holding, Bauhaus, Hornbach, FleuraMetz, Markenverband Bremen, Sagaflor, de Vereniging van groothandelaren in Bloemkwekerijproducten (VGB) en de Duitse branchevereniging voor groothandelaren (BGI). Inmiddels bestaat de coöperatie uit zestien sectorgerelateerde organisaties uit verschillende Europese landen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  5° / -1°
  20 %
 • Vrijdag
  6° / 2°
  20 %
 • Zaterdag
  9° / 5°
  60 %
Meer weer