NVWA stelt ToBRFV-virus vast op vijftig bedrijven

Vijftig bedrijven in de tomatenteelt of zaadproductie voor tomaten blijken op peildatum 21 februari besmet met het ToBRFV-virus. Deze bedrijven staan onder toezicht van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).

NVWA+stelt+ToBRFV%2Dvirus+vast+op+vijftig+bedrijven
© Thierry Schut

Na de laatste update op 1 juni 2022 is er op dertien nieuwe bedrijven een besmetting met het Tomato brown rugose fruit virus (ToBRFV) vastgesteld. Vanaf die datum zijn er door NVWA vier bedrijven vrijgegeven. Sinds medio 2019 is in totaal op 66 teeltlocaties en op één zaadproductie- en veredelingslocatie het ToBRFV-virus vastgesteld.


In totaal zijn zeventien locaties vrijgegeven. Op vijf van deze locaties is een nieuwe introductie geweest, meldt de NVWA. Eén van deze vijf bedrijven is voor de tweede keer vrijgegeven en vier bedrijven stapten over op een andere teelt.


Meeste vondsten in Westland

Van de vijftig besmette bedrijven zijn er negentien getroffen in het Westland, zes in Hollands Kroon, twee in Reimerswaal, één in Haarlemmermeer, één in Horst aan de Maas, één in Goeree-Overflakkee, één in Brielle, drie in Steenbergen, één in Zuidplas, één in de Noordoostpolder, vier in Westvoorne, vier in Midden-Delfland, één in Pijnacker-Nootdorp, twee in Waadhoeke, één in Maashorst, één in Peel en Maas en één in Heusden.

Bekijk meer over:

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  11° / 4°
  50 %
 • Woensdag
  10° / 4°
  50 %
 • Donderdag
  10° / 3°
  40 %
Meer weer