NVWA: 41 bedrijven besmet met tomatenvirus

Op peildatum 1 juni waren er in Nederland 41 bedrijven besmet met het Tomato brown rugose fruit virus (ToBRFV). Deze bedrijven staan onder toezicht van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).

NVWA%3A+41+bedrijven+besmet+met+tomatenvirus
© Twan Wiermans

Ten opzichte van het vorige overzicht in februari heeft de NVWA op drie nieuwe bedrijven een besmetting vastgesteld. Er werden geen bedrijven vrijgegeven. Sinds medio 2019 is op 57 teeltlocaties ToBRFV vastgesteld. Daarvan elimineerden twaalf locaties succesvol het virus. Op twee van de 57 locaties is een nieuwe introductie geweest en zes bedrijven besloten over te stappen op een andere teelt.


Van de besmette bedrijven zijn er elf getroffen in het Westland, vijf in Hollands Kroon, één in Lansingerland, twee in Reimerswaal, één in de Haarlemmermeer, twee in Horst aan de Maas, één in Goeree-Overflakkee, twee in Brielle, twee in Steenbergen, één in Zuidplas, één in de Noordoostpolder, vier in Westvoorne, drie in Midden-Delfland, één in Pijnacker-Nootdorp, twee in Waadhoeke, één in Maashorst en één in Peel en Maas.

Bekijk meer over:

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  11° / 6°
  10 %
 • Dinsdag
  10° / 5°
  40 %
 • Woensdag
  11° / 3°
  20 %
Meer weer