Hein Schumacher stopt bij FrieslandCampina

Hein Schumacher treedt af als CEO van Royal FrieslandCampina. De topman zal per 1 mei 2023 vertrekken en gaat aan de slag bij Unilever.

Hein+Schumacher+stopt+bij+FrieslandCampina
© FrieslandCampina

Schumacher informeerde de raad van commissarissen over zijn intentie om FrieslandCampina te verlaten. Inmiddels is het zuivelconcern een versneld proces gestart voor de benoeming van een nieuwe CEO. Daardoor verwacht de onderneming dat de continuïteit en de realisatie van bedrijfsplannen niet in gevaar komen door zijn vertrek.

Voorzitter Sybren Attema van de raad van commissarissen van FrieslandCampina ziet Schumacher met spijt vertrekken, maar wens hem het allerbeste als CEO van Unilever. 'Schumacher heeft FrieslandCampina succesvol door een belangrijke transformatiefase geloodst. In vaak erg uitdagende omstandigheden leidde hij de onderneming, volledig gefocust op een duurzaam en toekomstbestendig FrieslandCampina.'

Schumacher kwam in 2014 bij FrieslandCampina en nam in 2018 de rol van CEO op zich na drie jaar als Chief Financial Officer te hebben gewerkt. Hij zal tot en met 30 april 2023 actief aanblijven als CEO van de zuivelcoöperatie.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  19° / 10°
  50 %
 • Zondag
  22° / 9°
  70 %
 • Maandag
  19° / 12°
  30 %
Meer weer