Ledenraad FrieslandCampina akkoord met afstoten Theo Müller

De ledenraad van FrieslandCampina stemt in met de verkoop van onderdelen van de Duitse Unternehmensgruppe Theo Müller. Verder maakte de zuivelcoöperatie bekend dat de kindervoedingsactiviteiten van Friso onderdeel van FrieslandCampina blijven.

Ledenraad+FrieslandCampina+akkoord+met+afstoten+Theo+M%C3%BCller
© Dirk Hol

FrieslandCampina stoot de merken Landliebe en Tuffi af en daarnaast ook drie productielocaties. Voorafgaand aan de stemming benadrukte voorzitter Sybren Attema dat met deze stap waarde voor alle leden wordt gecreëerd en dat het lidmaatschap van de coöperatie voor de Duitse leden onveranderd blijft. Het besluit van de Duitse mededingingsautoriteit over de voorgenomen transactie wordt later dit jaar verwacht.

Daarnaast maakte FrieslandCampina bekend dat de kindervoedingsactiviteiten onder het Friso-merk onderdeel van FrieslandCampina blijven. Friso is van belangrijke toegevoegde waarde voor het totale bedrijfsportfolio. De kernmarkten voor deze bedrijfstak zijn China, Griekenland, Maleisië, Mexico en Vietnam.


Strategische opties

De zuivelcooperatie heeft verschillende strategische opties voor zijn kindervoedingsactiviteiten onder het Friso-merk onderzocht. Woordvoerder Jan-Willem ter Avest: 'Aangezien de belangrijkste markten voor kindervoeding – met name China – zich snel ontwikkelen, was het doel van dit onderzoek ervoor te zorgen dat de Friso-business in de toekomst optimaal kan blijven groeien.'

Volgens Ter Avest is Friso een van hun grootste internationale merken. Het wordt geproduceerd in Beilen, Nederland. 'We zien dat de het marktaandeel in het ultra-premium segment in China stijgt en dat de markt in Hongkong stabiliseert.'

In juli 2020 heeft FrieslandCampina hun eerste assortiment biologische producten gelanceerd in Hongkong en in China's internationale e-commerce-sector. Op die manier wil het bedrijf de snelgroeiende biologische markt veroveren. Het product is gepositioneerd als een ultrapremium biologisch met een hoge voedingswaarde.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  23° / 10°
  5 %
 • Woensdag
  27° / 16°
  5 %
 • Donderdag
  26° / 15°
  55 %
Meer weer