Drie nieuwe plantaardige drinks van FrieslandCampina

Haverdrink, sojadrink en barista haver zijn drie nieuwe drinks voor in het zuivelschap die FrieslandCampina introduceert onder het Campina-label. Volgens managing director Dustin Woodward van FrieslandCampina Nederland voorziet Campina hiermee in de groeiende vraag naar variatie.

Drie+nieuwe+plantaardige+drinks+van+FrieslandCampina
© FrieslandCampina

Campina beweegt volgens Woodward mee met de veranderende behoeften van de consument. 'Nederlanders variëren graag, zo gebruikt maar liefst 43 procent zowel zuivel als plantaardige producten'.

De kennis en expertise op het gebied van voeding stelt de zuivelorganisatie in staat om ook goede en lekkere plantaardige producten te ontwikkelen. De introductie van Campina Plantaardig biedt de consument variatie voor bij het ontbijt.


Smaak en voedingsstoffen

De drie nieuwe plantaardige drinks zijn verrijkt met belangrijke voedingsstoffen: calcium, vitamine B2, B12 en D. Daarnaast is de Campina sojadrink rijk aan eiwit, en is aan de Campina haverdrink extra erwteneiwit toegevoegd.

Vorig jaar in mei lanceerde Friesland Campina de opschuimbare variant van Barista Haver. Die is bedoeld voor cappuccino of macchiato en wordt verkocht onder de merknaam Friesche Vlag.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    10° / 2°
    70 %
  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    11° / 2°
    50 %
Meer weer