Plantensector zoekt oplossing voor eenmalige plantentrays

De Nederlandse plantensector werkt samen met de Duitse Stiftung Initiative Mehrweg (SIM) aan een Europese brancheoplossing ter vervanging van eenmalige plastic plantentrays. Dat meldt de Vereniging van Groothandelaren in Bloemkwekerijproducten (VGB).

Plantensector+zoekt+oplossing+voor+eenmalige+plantentrays
© FloraHolland

Op initiatief van branchevertegenwoordigers in de Europese bloemen- en plantensector, brancheorganisaties en de Duitse retail is in maart 2021 het project 'Meermalige Planttray' gestart.

Onder begeleiding van de Duitse SIM onderzoeken de partijen de mogelijkheid tot een duurzame meermalige Europese oplossing. Hierdoor kan de CO2-uitstoot van de eenmalige plantentrays sterk worden verminderd en leidt het tot grondstofbesparing en vermindering van plastic afval.


Technische specificaties

De belangrijkste vraagstukken die in het project worden besproken, gaan vooral over de benodigde technische specificaties van de nieuwe meermalige trays, het aantal potmaatvarianten en hoe de trays in de huidige ketenlogistiek kunnen worden opgenomen.


In Nederland en Duitsland zijn al diverse pilots gehouden. De verwachting is dat het concept voor het einde van 2022 wordt geïntroduceerd. Het project wordt gefinancierd vanuit de branche zelf. Vanuit Nederland zijn de VGB, Royal FloraHolland en Container Centralen betrokken.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  9° / 4°
  70 %
 • Zaterdag
  8° / 2°
  60 %
 • Zondag
  8° / 2°
  60 %
Meer weer