FloraHolland verhoogt prijzen kunststof trays

Bloemenveiling Royal FloraHolland verhoogt de prijzen van Normpack-plantentrays. Oorzaak is de huidige schaarste aan kunststof.

FloraHolland+verhoogt+prijzen+kunststof+trays
© FloraHolland

De aantrekkende mondiale economie veroorzaakt uitzonderlijke prijsstijgingen in de grondstoffenmarkt voor de productie van plantentrays. Daarom wijzigen per 31 mei de prijzen van de plantentrays.

Behalve de aantrekkende mondiale economie zorgt de lagere productie van kunststoffen ook voor tekorten. Nieuw materiaal is schaarser dan gerecycled materiaal. Hierdoor zijn de prijsstijgingen van transparante trays groter dan de stijging van zwarte en rood-zwarte trays.


Eerder dan anders

Normaliter past de bloemenveiling de prijzen van eenmalige verpakkingen twee keer per jaar aan, namelijk in januari en juli. De prijswijziging wordt dit jaar eerder doorgevoerd.

De verhogingen per type tray zijn te vinden op de website van Royal FloraHolland. Eventuele overige prijsaanpassingen van eenmalige verpakkingen vinden per 5 juli plaats.

De grondstoffenmarkt is verstoord en de bloemenveiling meldt dat extra tussentijdse prijsaanpassingen daarom niet mogen worden uitgesloten.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  18° / 10°
  30 %
 • Dinsdag
  18° / 10°
  30 %
 • Woensdag
  19° / 10°
  70 %
Meer weer