Tiende editie Maisscan begint vrijdag

De Maisscan van marktonderzoeksbureau Geelen Consultancy gaat vrijdag officieel van start. Het is alweer de tiende editie van dit onderzoek, waarin wordt bekeken wat de drijfveren van maistelers zijn bij de rassenkeuze en hun ervaringen met de teelt van vorig jaar.

Tiende+editie+Maisscan+begint+vrijdag
© han reindsen

Het doel van het online onderzoek van agrarisch onderzoeksbureau Geelen Consultancy is inzicht geven in hoe maistelers denken over de teelt en hoe ze tot een keuze komen voor een bepaald maisras. Wie maakt die keuze? Doen ze dit zelf of laten ze het volledig over aan de leverancier?

In de Maisscan worden ook vragen gesteld als: 'Wat zijn de belangrijkste eigenschappen van een maisras?' en 'Wat zijn de ervaringen met de maisteelt van het afgelopen seizoen, bijvoorbeeld op het gebied van vroegrijpheid, voederwaarde en legering?'


Vanggewas

Het vanggewas komt ook aan bod. Passen telers dat dit jaar weer toe? Zaaien ze dit tegelijk met de maiszaai, wanneer de mais op het land staat of na de oogst? En voor welke vanggewassen wordt gekozen?

Op 3 februari ontvangen de eerste paar duizend maistelers een e-mail met een link naar de online Maisscan, laat het onderzoeksbureau weten. De resultaten van de anonieme scan worden na afloop gedeeld met de media.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  7° / 2°
  50 %
 • Dinsdag
  8° / -1°
  20 %
 • Woensdag
  14° / 5°
  85 %
Meer weer