Westland Kaas neemt het merk 'Kees' over

Westland Kaas neemt het merk 'Kees' over. Dat maakt een deels plantaardige variant op kaas. 'Deze overname past goed bij de ondernemersgeest en manier van zakendoen die Westland als familiebedrijf kenmerkt', geeft de kaasmakerij uit het Noord-Hollandse Huizen aan.

Westland+Kaas+neemt+het+merk+%27Kees%27+over
© dirk hol

'Kees' heeft een speciale receptuur en is gemaakt van magere koemelk. Het procedé is vergelijkbaar met dat van het maken van Goudse kaas. Alleen zijn bij 'Kees' de zuivelvetten vervangen door plantaardige oliën die rijk zijn aan onverzadigde vetzuren. Hiermee is 'Kees' een variant op kaas die deels plantaardig is met 50 procent minder verzadigde vetten.

'We zijn erg blij dat we ons portfolio, met merken als Old Amsterdam en Maaslander, hiermee kunnen verrijken', meldt Ronald van Zetten, CEO ad interim van Westland Kaas. Marc van Wanroij, mede-oprichter van Keesmakers, geeft aan dat 'Kees' in goede handen is bij Westland Kaas. 'Ik heb er vertrouwen in dat 'Kees' op deze manier voor consumenten beschikbaar blijft.' Andere merken van Westland Kaas zijn Maaslander, Old Amsterdam en Trenta.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  8° / 7°
  30 %
 • Zondag
  8° / 5°
  20 %
 • Maandag
  7° / 1°
  10 %
Meer weer