Afrikaanse presidenten vinden inspiratie in het Westland

Het Westland had dinsdag 6 september twee bijzondere gasten. President Macky Sall van Senegal bracht een bezoek aan Rijk Zwaan en president Akufo-Addo van Ghana werd welkom geheten bij World Horti Center. De bezoeken stonden in het teken van de innovaties en technieken die de glastuinbouwsector te bieden heeft.

Afrikaanse+presidenten+vinden+inspiratie+in+het+Westland
© World Horti Center

Bij World Horti Center staat de samenwerking tussen ondernemers, onderzoek, onderwijs en overheid al jaren centraal. Dat is iets waar president Akufo-Addo van Ghana graag meer over wil weten. Door meerdere disciplines onder één dak samen te brengen, wordt onderlinge samenwerking gestimuleerd. World Horti Center is hierdoor naar eigen zeggen uitgegroeid tot een aanjager op het gebied van innovatie en het aantrekken van talent. Daarnaast bezocht de Ghanese president de onderzoekskassen van Verify.

President Macky Sall van Senegal bracht tegelijkertijd een bezoek aan de kassen van Rijk Zwaan. Daar wordt onderzoek gedaan naar de effecten van plantenziekten op nieuwe gewassen. Sall toonde volgens aanwezigen veel interesse in de mogelijkheden voor zijn land.


Oogsten verbeteren

Door het selecteren en verbeteren van gewassen met een resistentie tegen plantenziekten die veel voorkomen in landen als Senegal, kan Rijk Zwaan de boeren helpen met het verbeteren van hun oogsten. Ook wordt zo meer gezond voedsel beschikbaar gemaakt voor de lokale markt.

'De sector gaat door een lastige periode, maar dit soort bezoeken aan het Westland laat zien dat het buitenland meer dan genoeg kansen biedt voor de tuinbouw en dat we een toonaangevende positie hebben. De interesse vanuit de delegatie was groot, er was veel interactie met de sprekers en er is zelfs al een zaadje geplant voor de volgende bijeenkomst', aldus Puck van Holsteijn van World Horti Center.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  22° / 13°
  20 %
 • Maandag
  23° / 14°
  10 %
 • Dinsdag
  18° / 16°
  80 %
Meer weer