BelOrta start komkommerseizoen

BelOrta is maandag officieel gestart met het nieuwe komkommerseizoen. De eerste komkommers van dit jaar werden aangeleverd door Ties Verbaarschot uit het Brabantse Someren en gekocht door Fruithandel Sebrechts uit Belgische Broechem.

BelOrta+start+komkommerseizoen
© Vidiphoto

Met de verkoop van de eerste komkommers trapt de coöperatie traditioneel het nieuwe primeurseizoen af. BelOrta meldt het afgelopen jaar 122 miljoen komkommers verkocht te hebben aan de versmarkt. 'Als gevolg van een areaalkrimp en de hoge energiekosten lag dat aantal wel lager dan een seizoen eerder', voegt de coöperatie toe. In totaal werd er daarnaast 5 miljoen kilo verkocht aan de industrie.

Komkommers werden het afgelopen jaar gretig afgenomen door de consument, schrijft BelOrta op basis van gegevens van GFK België. 'De consumptie kwam vlak voor de coronaperiode gemiddeld uit op iets meer dan 1 kilo per persoon. Over de afgelopen twee jaar is dat gestegen naar 1,32 kilo in 2022. Bijna één komkommer op jaarbasis extra.'


Gezonde snack

De warme zomer is een van de redenen voor de gestegen komkommerconsumptie, geeft BelOrta aan. 'Consumenten grepen sneller naar een frisse komkommer voor in salades. Ook wordt de komkommer steeds vaker gezien als een gezonde snack.' Voor dit jaar stijgt het areaal komkommers bij BelOrta naar 265 hectare.

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  8° / 0°
  10 %
 • Zaterdag
  10° / 4°
  10 %
 • Zondag
  10° / 4°
  10 %
Meer weer