Kwekerij Noord-Oost maakt zich klaar voor nieuwe teeltronde

Kwekerij Noord-Oost in het Gelderse Oosterhout maakt zich klaar voor een nieuwe teeltronde. Begin deze week zijn de resten van de oude komkommerplanten door tuinbouwloonbedrijf Knuiman uit de kas verwijderd. In januari worden nieuwe planten geplaatst.

Kwekerij+Noord%2DOost+maakt+zich+klaar+voor+nieuwe+teeltronde
© VidiPhoto

Het verwijderen van de oude komkommerplanten en het reinigen van de kassen duurt bij Kwekerij Noord-Oost ongeveer vijf weken. In totaal wordt 120 kuub aan plantenresten afgevoerd. Dat gaat niet verloren, er wordt compost van gemaakt. Die compost dient later als meststof voor de akkerbouw.

In januari starten ze bij Kwekerij Noord-Oost met het plaatsen van de nieuwe komkommerplanten. Veel glastuinders kiezen ervoor om in de winter het werk neer te leggen vanwege de hoge energiekosten. Maar omdat eigenaar Albert Kosdi op tijd zijn energietarieven heeft vastgezet, heeft hij tot en met 2024 geen last van de gestegen energieprijzen.


Kosdi geeft aan een financieel goed jaar te hebben gehad. Omdat wordt verwacht dat komend jaar minder Nederlandse komkommers beschikbaar zijn vanwege de winterstop bij een grote groep glastuinders, kan Kosdi ook voor 2023 met positieve vooruitzichten rekenen.


De oude komkommerplanten bij Kwekerij Noord-Oost worden uiteindelijk verwerkt tot compost. Die compost wordt later gebruikt als meststof in de akkerbouw.
De oude komkommerplanten bij Kwekerij Noord-Oost worden uiteindelijk verwerkt tot compost. Die compost wordt later gebruikt als meststof in de akkerbouw. © VidiPhoto

Bekijk meer over:

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  14° / 6°
  10 %
 • Maandag
  10° / 6°
  10 %
 • Dinsdag
  9° / 6°
  50 %
Meer weer