Windhoos treft drie tuinbouwbedrijven in Erica

Een windhoos heeft donderdagochtend drie tuinbouwbedrijven in het Drentse Erica getroffen. Bij komkommerbedrijf Polman liepen vijf mensen kleine snijwonden op door het vallende glas. De ravage is enorm, stelt bedrijfsleider Jurjen van Dijken. Ook boomkwekerij Boomkamp en Sunny Orchid liepen schade op.

Windhoos+treft+drie+tuinbouwbedrijven+in+Erica
© Fotopersbureau Jan Anninga

Vijftien Polman-medewerkers waren donderdagochtend op de plek aan het werk waar een groot deel van het glas werd vernield door de windhoos. Een aantal liep daardoor kleine snijwonden op de rug en armen op.

Van Dijken schat dat 7.000 vierkante meter komkommers weg is. 'Het gaat om een grote hoek, een kwart van de kas. Niet alles is verloren, maar we kunnen niet meer luchten en verwarmen. Er is zoveel glas weg.' Het bedrijf teelt 9,5 hectare komkommer.Noodwanden worden vrijdag geplaatst om de teelt in de rest van de kas veilig te stellen. 'We krijgen veel hulp van lokale kassenbouwers. Met zo'n veertien man zijn we bezig om het glas uit te doeken te halen en andere plekken te repareren. Ik verwacht dat het opruimen zeker zo'n zes weken duurt', geeft de bedrijfsleider aan. Hoe groot de schade in euro's is, kan Van Dijken nog niet zeggen. Het bedrijf is verzekerd.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  10° / 2°
  5 %
 • Donderdag
  10° / 5°
  30 %
 • Vrijdag
  11° / 6°
  30 %
Meer weer