Belgische Fruitveiling en BelOrta akkoord over samenvoeging

BelOrta en de Belgische Fruitveiling hebben vlak voor de jaarwisseling een juridisch akkoord bereikt over de eerder afgestemde samenvoeging. De organisaties verwachten op korte termijn groen licht van de Belgische mededingingsautoriteit. Het komt daarna tegen 1 juli 2023 tot een volledig operationeel samengaan.

Belgische+Fruitveiling+en+BelOrta+akkoord+over+samenvoeging
© Twan Wiermans

De eerste gesprekken over een samenvoeging tussen de twee Vlaamse veilingen vonden plaats in 2021, maar pas in september vorig jaar werd hierover een principeakkoord bereikt. 'Dat principeakkoord is vlak voor de jaarwisseling uitgemond in een juridisch akkoord', laat BelOrta in een persbericht weten.

In het juridische akkoord staat onder meer dat alle activiteiten worden ondergebracht bij BelOrta. 'Daarnaast geven we de garantie dat alle medewerkers van de Belgische Fruitveiling en haar dochterondernemingen actief kunnen blijven in de geïntegreerde coöperatie', aldus BelOrta.


Komende maand worden de bij de Belgische Fruitveiling aangesloten telers en vennoten geïnformeerd over hoe zij zich kunnen aansluiten bij BelOrta, met garantie op het behoud van terugbetaling van het in hun organisatie opgebouwde vennotenkapitaal. Het gaat om ongeveer vierhonderd leden. BelOrta telt op het moment zo'n negenhonderd lokale groente- en fruittelers en heeft een hoofdkantoor in Sint-Katelijne-Waver.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  9° / 5°
  20 %
 • Maandag
  7° / 1°
  10 %
 • Dinsdag
  5° / -5°
  10 %
Meer weer