Belgische Fruitveiling gaat op in BelOrta

Belgische Fruitveiling en BelOrta gaan hun activiteiten samenbrengen onder BelOrta. Het doel is uiterlijk 1 juli 2023 volledig operationeel te zijn. Dat meldt de Nederlandse Fruittelers Organisatie (NFO).

Belgische+Fruitveiling+gaat+op+in+BelOrta
© Job Hiddink

De mededingingsautoriteiten moeten nog wel hun goedkeuring geven aan de fusie. In februari dit voorjaar tekenden beide afzetorganisaties al een intentieverklaring voor vergaande samenwerking.

De Belgische Boerenbond stelt in een reactie de stap toe te juichen: 'Fruittelers keken uit naar dit nieuws sinds de intentieverklaring.' Boerenbond verwacht dat er wordt gestreefd naar een betere commercialisatie, efficiëntieverhoging en kwaliteitsborging. 'Daarbij is het cruciaal dat fruittelers zelf beter worden van deze integratie tussen twee grote Vlaamse spelers in de hardfruitsector.'


Eerlijke prijzen

Volgens Boerenbond verdienen eerlijke prijzen voor fruittelers de absolute prioriteit. 'Door de krachten te bundelen staat de fruitteler weer een stuk sterker in de keten van vers fruit. Coöperatief ondernemerschap is in de moeilijke economische situatie waarin de fruitsector zich vandaag de dag bevindt meer dan ooit van belang.'


BelOrta heeft operationele vestigingen in het Belgische Sint-Katelijne-Waver, Borgloon en Zellik. Het is een coöperatie van ruim 950 lokale groente- en fruittelers. In 2021 realiseerde BelOrta een record productomzet van 497 miljoen euro.

Belgische Fruitveiling (BFV) heeft operationele vestigingen in Sint-Truiden, Glabbeek en Vrasene. Dit is een coöperatie van ruim 470 lokale fruittelers. In 2021 behaalde BFV een productomzet van 95 miljoen euro.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  25° / 11°
  20 %
 • Dinsdag
  22° / 15°
  50 %
 • Woensdag
  23° / 13°
  20 %
Meer weer