Omzet Südzucker stijgt ruim 13 procent

De geconsolideerde omzet van de Duitse suikerfabrikant Südzucker stijgt in boekjaar 2021-2022 naar 7,6 miljard euro. Dat is ongeveer 0,9 miljard euro meer dan het vorige boekjaar, blijkt uit de voorlopige jaarcijfers.

Omzet+S%C3%BCdzucker+stijgt+ruim+13+procent
© Fotografie Twan Wiermans

De grotere omzet resulteert voor Südzucker in een bedrijfsresultaat voor belastingen van 690 miljoen euro. Dat was vorig jaar nog 598 miljoen euro. De uiteindelijke netto geconsolideerde bedrijfswinst wordt voorlopig berekend op 330 miljoen euro. Dat is een plus van bijna 100 miljoen euro ten opzichte van boekjaar 2020-2021.

Bij Südzucker loopt een boekjaar van 1 maart tot 28 februari. Vanwege de gunstige financiële cijfers heeft de raad van bestuur van het grote concern voorgesteld om 40 cent dividend per aandeel uit te keren aan de aandeelhouders. Vorig jaar is 20 cent per aandeel uitbetaald. De vergadering van de raad van commissarissen zal hierover half mei een beslissing nemen. Dan worden ook de definitieve jaarcijfers gepubliceerd.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  19° / 10°
  50 %
 • Zondag
  22° / 9°
  70 %
 • Maandag
  19° / 12°
  30 %
Meer weer