Cowtoilet en Sphere in Kringloopwijzer

In de Kringloopwijzer 2022 is een aantal aanpassingen gedaan. Zo komen enkele nieuwe stalsystemen, die op de lijst van de Regeling Ammoniak en Veehouderij staan, in de keuzelijst. Dat zijn systemen als de Lely Sphere en het Cowtoilet. Ook is er extra aandacht voor koolstof.

Cowtoilet+en+Sphere+in+Kringloopwijzer
© Cowtoilet

Het toevoegen van de koolstofbalans in minerale gronden en de koolstofafbraak op veengronden worden nu ook meegenomen in de Kringloopwijzer. Bodemkoolstof is een belangrijk onderdeel van de broeikasgasemissie en dat mist in de huidige KringloopWijzer. In de 2022-versie zijn de waarden van bodemkoolstof indicatief, in de komende jaren gaan die meer richting bedrijfsspecifiek.

Verder is het uitvoerrapport rond ammoniak verder verbeterd, waardoor dit de ondernemer meer inzicht geeft in maatregelen om te sturen op de uitstoot van ammoniak. Ook is tarwegistconcentraat toegevoegd aan de lijst met voedermiddelen. Ook is er onder meer een betere borging van invoergegevens. Wanneer er fouten worden gemaakt bij de ingeladen voer- en kunstmestleveranties, kan de leverancier de gegevens opnieuw en correct inladen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer