Oekraïne-vlogger Kees Huizinga: '4.000 euro diesel per dag om te melken'

In De week van Kees Huizinga vertelt deze Nederlandse boer in Oekraïne wat hij merkt van boeren in een land in oorlogstijd. Het is een drukke week voor Huizinga en zijn generatoren draaien overuren om de koeien te melken. Dat blijkt een duur grapje. 'Ik ben zo'n 4.000 euro kwijt aan diesel: per dag!'

Twee vrachtwagens uit het Groningse Zuidbroek komen verder generatoren, coronatests en bedden brengen. Alle hulp is hard nodig, want het is nog altijd mis met de elektriciteitsvoorzieningen in Oekraïne. Zo zitten veel huishoudens zonder verwarming.


De week van Kees Huizinga is elke vrijdag te zien via nieuweoogst.nl/boeren-in-oekraine en zaterdag te lezen in Nieuwe Oogst

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  9° / 5°
  20 %
 • Maandag
  7° / 1°
  10 %
 • Dinsdag
  5° / -5°
  10 %
Meer weer