Oekraïne-vlogger Kees Huizinga ontvangt onderscheiding voor videoberichten

Kees Huizinga heeft van het internationale agrarische netwerk Global Farmer Network (GFN) hun jaarlijkse leiderschapsprijs toegekend gekregen. Deze onderscheiding is deze Nederlandse boer in Oekraïne toegekend voor zijn inspanningen om de gevolgen van de Russische invasie voor de landbouwsector in Oekraïne onder de aandacht te brengen.

Oekra%C3%AFne%2Dvlogger+Kees+Huizinga+ontvangt+onderscheiding+voor+videoberichten
© Screenshot: website Kees Huizinga

Huizinga is niet alleen met zijn videoberichten vlogger voor Nieuwe Oogst, maar zijn Engelstalige versies worden wereldwijd verspreid door tal van organisaties en instanties. Hij heeft al twintig jaar een groot landbouwbedrijf in Midden-Oekraïne en organiseerde vanaf het begin van de oorlog steunacties voor de Oekraïense landbouw.


Daarnaast geeft Huizinga sinds 24 februari 2022, de eerste dag van agressie tegen Oekraïne, updates over de realiteit van oorlog en de impact ervan op de Oekraïense landbouw. Een belangrijk deel van zijn boodschap was om duidelijk te maken hoe deze agressie de voedselzekerheid elders ter wereld ernstig zou beïnvloeden, allereerst de meest kwetsbaren. Dat betreft vooral Noord-Afrika en Azië.

'Kees is op veel gebieden een voorbeeld. Hij nam noodgedwongen de leiding om het echte verhaal te vertellen over de grimmige realiteit van de strijd, de daardoor ontstane voedselcrisis en hoe het is om te boeren in tijden van oorlog', aldus het juryrapport. De Kleckner-onderscheiding is vernoemd naar een van de oprichters van de van oorsprong Amerikaanse landbouwkoepel GFN. De organisatie is in 2000 opgericht.


De week van Kees Huizinga is elke vrijdag te zien via nieuweoogst.nl/boeren-in-oekraine en zaterdag te lezen in Nieuwe Oogst.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  4° / 1°
  70 %
 • Vrijdag
  2° / -2°
  10 %
 • Zaterdag
  3° / -2°
  10 %
Meer weer