Oekraïne-vlogger Kees Huizinga: 'Schuilkelder omgebouwd tot klaslokaal'

In De week van Kees Huizinga vertelt deze Nederlandse boer in Oekraïne wat hij merkt van boeren in een land in oorlogstijd. Huizinga is deze week zelf wat minder op de boerderij, maar het werk gaat door. Verder toont hij een tot klaslokaal omgebouwde schuilkelder.

De suikerbieten worden geoogst en dat resulteert in een flinke opbrengst: 65 ton per hectare en een suikergehalte van rond de 17 procent. 'Niet goed, niet slecht', zegt Huizinga over dit percentage. Hij bezoekt later in de week een grote basis-en middelbare school in Zhaskiv, een stadje in de buurt.

Huizinga krijgt daar te zien hoe de school omgaat met de Russische bombardementen, want ook onderwijsinstellingen proberen zoveel mogelijk open te blijven. Hij laat de schuilkelder zien, die is helemaal ingericht als klaslokaal. Verder komt Huizinga langs de sportschool van de school, die hem maar al te bekend is. Zijn kinderen hebben daar namelijk ook een tijd gesport.


De week van Kees Huizinga is elke vrijdag te zien via nieuweoogst.nl/boeren-in-oekraine en zaterdag te lezen in Nieuwe Oogst

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  4° / 1°
  70 %
 • Vrijdag
  2° / -2°
  10 %
 • Zaterdag
  3° / -2°
  10 %
Meer weer