Kamer wil eind aan stuntprijzen vers voedsel

Supermarkten moeten stoppen met prijsstunten met versproducten als groente, fruit, vlees en zuivel, vindt de Tweede Kamer. De Kamer wil dat het kabinet onderzoekt hoe dit aan banden kan worden gelegd. Dat verzoek stond in een motie van ChristenUnie, CDA, GroenLinks, Volt, PvdA en BBB die donderdag is aangenomen.

Kamer+wil+eind+aan+stuntprijzen+vers+voedsel
© Dirk Hol

In landen als Frankrijk en Zwitserland bestaat al wetgeving die prijsstunten met vers voedsel verbiedt. Deze wetgeving kan volgens de partijen als voorbeeld dienen. Daarbij moet het wel mogelijk blijven om de prijzen te verlagen van producten die anders bederven. De partijen vinden dat stunten met de prijs van vers voedsel nadelige gevolgen heeft voor de prijs voor de boer. Ook zou het extra voedselverspilling in de hand werken.


Hoewel de Tweede Kamer zich uitsprak tegen prijsstunten, wilde de Kamer niet zo ver gaan om de verkoop onder de kostprijs te verbieden. Volt, CDA, PvdD, GroenLinks en PvdA vroegen de regering te onderzoeken of dit via een wet kan worden verboden, maar voor dat verzoek was onvoldoende steun.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  21° / 13°
  75 %
 • Zaterdag
  20° / 11°
  20 %
 • Zondag
  22° / 12°
  20 %
Meer weer