Boeren in China vernietigen gewassen vanwege strenge coronamaatregelen

China's strenge coronamaatregelen laten veel boeren in het land geen andere keuze dan de gewassen te vernietigen die zij niet langer weten te verkopen. Er ontstaan daardoor steeds meer zorgen over voedseltekorten, die leiden tot woede op sociale media.

Boeren+in+China+vernietigen+gewassen+vanwege+strenge+coronamaatregelen
© De Zaderij

Het vervoer van gewassen wordt bemoeilijkt door quarantaineverordeningen en door coronagerelateerde verkeerscontroles op de wegen. Groenten als kool, radijs en spinazie worden momenteel geoogst in China, maar blijven veelal steken op het platteland.

Vrachtwagens en handelaren willen of kunnen door de coronaregels de dorpen niet in om de landbouwproducten op te halen. Op online circulerende video's is te zien hoe sommige boeren hun gewassen dumpen, omdat zij moeite hebben hun oogst te verkopen. Verschillende media meldden dat groentegewassen worden vernietigd in belangrijke producerende regio's als de provincies Shandong en Henan.


Protesten

De groeiende weerstand tegen het strenge coronabeleid in China leidde ertoe dat zondag in meerdere Chinese steden mensen de straat op gingen in een protestgolf die ongekend is voor het China van de laatste jaren. Onder meer in Shanghai, Beijing en Wuhan protesteren mensen tegen het coronabeleid en roepen ze zelfs op tot het vertrek van president Xi Jinping.

Directe aanleiding voor de protesten was een brand in de stad Urumqi in de provincie Xinjiang, waarbij donderdag tien doden vielen.Volgens de demonstranten konden zij vanwege een strenge lockdown niet aan de vlammen ontkomen

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  18° / 12°
  80 %
 • Maandag
  20° / 11°
  50 %
 • Dinsdag
  21° / 11°
  70 %
Meer weer