Maarten Prins: 'Doorstroming is cruciaal voor Bollenstreek'

Provincie Zuid-Holland heeft besloten een voorgenomen bezuiniging op de bereikbaarheid van de Bollenstreek ongedaan te maken. Zodoende is toch 20 miljoen euro beschikbaar voor een betere verkeersdoorstroming. Programmamanager Maarten Prins van Greenport Duin- en Bollenstreek is blij met die herziening.

Maarten+Prins%3A+%27Doorstroming+is+cruciaal+voor+Bollenstreek%27
© Greenport Duin- en Bollenstreek

Hoe belangrijk is de mobiliteit?

'Die is cruciaal voor de regio. Allereerst voor de leefbaarheid. Veel inwoners staan dagelijks vast in het woon- en werkverkeer. Het heeft ook grote consequenties voor de economie in het gebied. Niet alleen voor de sierteeltbedrijven, maar ook voor de handel en het transport. Er is een grote inspanning om het gebied bloeiend te houden.'

We moeten samen naar nieuwe oplossingen blijven zoeken

Maarten Prins, programmamanager Greenport Duin- en Bollenstreek

Er wordt al jaren over gepraat. Wanneer komt het concreet tot daden?

'Ik ben zelf pas enkele maanden actief als programmamanager Greenport Duin- en Bollenstreek, maar het was me al snel duidelijk dat dit een gevoelig dossier is. Zeker nadat diverse pogingen zijn gestrand om de ontsluiting te verbeteren via de Duinpolderweg. Een gemiste kans. Maar nu die optie van de baan is, moeten we samen naar nieuwe blijven oplossingen zoeken.'


Welke oplossingen zijn er?

'Het grootste knelpunt is in de verbinding van oost naar west. Met de aanleg van een nieuwe weg van Leiden via Valkenburg naar Katwijk is een deel van het probleem getackeld. Een aantakking op de A44 ter hoogte van Lisse zou een goed vervolg zijn. Voor de noord-zuidverbinding zou bij De Zilk een betere uitweg moeten worden gevonden.'


Welke rol speelt de greenport daarbij?

'Wij zijn de bemiddelaar in dit soort vraagstukken. Wij kijken over gemeentegrenzen heen en proberen partijen te verbinden. In de Bollenstreek is dat echt een kwestie van zoeken naar oplossingen op de vierkante meter. Als er iets wordt besloten, doet dat altijd ergens pijn. Wij proberen de rijen gesloten te houden en naar het grotere plaatje op de lange termijn te kijken.'


Wat als dat niet lukt?

'Daar gaan we niet van uit. Het belang voor deze regio is groot, zowel voor bedrijven als bewoners en het toerisme dat hier een serieuze economische factor is. Ook voor de werkgelegenheid. Niets doen is geen optie.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  9° / 5°
  20 %
 • Maandag
  7° / 1°
  10 %
 • Dinsdag
  5° / -5°
  10 %
Meer weer