Economische agenda Duin- en Bollenstreek krijgt vervolg

De economische agenda van de Economic Board Duin- en Bollenstreek krijgt volgend jaar een vervolg. Overheden, kennisinstellingen en bedrijfsleven concluderen dat het programma de afgelopen jaren zijn vruchten heeft afgeworpen.

Economische+agenda+Duin%2D+en+Bollenstreek+krijgt+vervolg
© Dirk Hol

'De kracht van verbinding' luidt de titel van de evaluatie van de Economic Board Duin- en Bollenstreek van 2018 tot en met 2021 die deze week is gepresenteerd. De voorbije jaren trokken de agrarische sector, het toerisme, de ruimtevaartbranche en de gezondheidszorg samen op. Uiteenlopende sectoren, die elkaar in de praktijk versterken.

Volgens directeur Lars Flinkerbusch van de Economic Board Duin- en Bollenstreek geldt 2022 als overgangsjaar. 'We moeten doorpakken en samen blijven bouwen aan verbetering van de economische prestaties van de regio, met behoud van de vrije ruimte en woonaantrekkelijkheid. Het is belangrijk om als één regio op te trekken.'


Ruimtevaartcluster

Scheidend programmamanager Andries Middag van Greenport Duin- en Bollenstreek constateert dat er goede nieuwe en soms verrassende verbindingen zijn gelegd met andere branches. 'Zoals de ontluikende samenwerking met het ruimtevaartcluster in Noordwijk, die verder wordt uitgebouwd.'

De komende periode wordt benut voor aanscherping van een nieuwe agenda tot en met 2030. Duidelijk is dat er een verandering van perspectief nodig is, zo blijkt uit de ervaringen. Door meer van buiten naar binnen te kijken in plaats van andersom, versterkt de regionale concurrentiekracht, is de conclusie. Digitalisering, verduurzaming en het groeiende belang van de arbeidsmarkt zijn daarbij de kernwaarden.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer