ISO Group wint met tulpenplantrobot Bollenjongens Innovatieprijs

Toeleverancier van automateringsoplossingen ISO Group heeft met zijn tulpenplantrobot de Bollenjongens Innovatieprijs 2022 gewonnen. Namens het bedrijf namen Paul Blom en Bastiaan Ophorst de onderscheiding donderdag in ontvangst.

ISO+Group+wint+met+tulpenplantrobot+Bollenjongens+Innovatieprijs
© ISO Group

De robot van ISO Group verwerkt ruim tienduizend tulpen per uur vanaf een lopende band door er met zes camera's een 3D-beeld van te maken. Dit beeld wordt in 250 milliseconden (14.400 beelden per uur) naar vier robotarmen gestuurd.

Daarna wordt met kunstmatige intelligentie door de armen de keuze gemaakt de bollen wel of niet op te pakken en in het krat te prikken. De robot werkt zestien uur per dag. Dat geeft volgens de bedenker de ondernemer de mogelijkheid om meer productie te draaien zonder inzet van extra personeel.


Zestig standhouders

De innovatieprijs wordt elk jaar uitgereikt door de Agrarische Jongeren Duin- en Bollenstreek. Jaarlijks laten ruim zestig standhouders hun producten en diensten zien. Vanwege de coronamaatregelen hielden Greenport Duin- en Bollenstreek en de Bollenjongens samen een online-evenement waar de prijs werd uitgereikt.


De top vijf bestond uit de warmtepomp van Eval, een batterijmanagementsysteem van Hogervorst Creating Solutions, de warmtepomp van Agratechniek, de stapelaar van Machinefabrikant Akerboom en dus de tulpenplantrobot van ISO Group.

'ISO Group heeft gewonnen, omdat zij een bestaande manier van robotiseren hebben geïntroduceerd in de bollenteelt', licht Bollenjongen Lucas van Haaster de keuze toe. Het bedrijf uit het Gelderse Gameren is een van de weinige die deze vorm van robotisering kan aanbieden in de bloembollensector.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  28° / 14°
  5 %
 • Zaterdag
  30° / 15°
  20 %
 • Zondag
  22° / 16°
  90 %
Meer weer