Bollenstreek in Bedrijf trekt duizend bezoekers

Ruim duizend belangstellenden hebben dit weekend de 29ste editie van Bollenstreek in Bedrijf bezocht. Ondanks de tropische hitte keken ze rond op de zes deelnemende bedrijven in Voorhout die hun deuren voor het publiek hadden geopend.

Bollenstreek+in+Bedrijf+trekt+duizend+bezoekers
© Greenport Duin- en Bollenstreek

De diversiteit onder de deelnemende ondernemingen was groot met bloembollenbedrijven, bloemen- en plantenkwekerijen, handelsbedrijven en een loonbedrijf. Bij alle bedrijven stonden medewerkers en familieleden klaar voor een rondleiding in de schuur of over het veld.

De open dag werd zaterdagochtend geopend door wethouder Marlies Volten van gemeente Teylingen. Ze benadrukte hoe belangrijk agrarische bedrijven zijn voor de economie, het toerisme en het landschap van de Duin- en Bollenstreek.


Tevreden

Bollenstreek in Bedrijf is een initiatief van de KAVB en LTO Noord. Voorzitter Piet van der Poel van het organisatiecomité blikt tevreden terug op het evenement. 'We willen inwoners en bezoekers van de Bollenstreek nauwer betrekken bij het werk van agrarische bedrijven en dat is weer goed gelukt.'

Na twee jaar zonder open dag was het weer een feest om te zien hoeveel mensen belangstelling hebben voor de tuinbouwsector, stelt Van der Poel. 'Het is belangrijk dat zij met eigen ogen zien wat er in de bedrijven gebeurt en dat ze de ondernemers zelf kunnen spreken.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer