Strube zet twee nieuwe bietenrassen op aanbevelende rassenlijst

Veredelingsbedrijf Strube introduceert een tweetal nieuwe rassen op de Aanbevelende rassenlijst suikerbieten 2023. Het gaat om de variëteiten Sherlock en Xandor.

Strube+zet+twee+nieuwe+bietenrassen+op+aanbevelende+rassenlijst
© Job Hiddink

Sherlock is in groeiseizoen 2022 als nieuw ras ter introductie in de praktijk geteeld. Volgens Strube blijkt zowel uit de praktijk als uit de aanbevelende rassenlijst dat Sherlock op de vier belangrijkste eigenschappen hoog scoort.

Voor financiële opbrengst en suikergehalte staat 101 genoteerd, voor vroege grondbedekking 7,5 en ook voor bladgezondheid cercospora scoort het ras een 7,5. Het andere nieuwe Strube-ras is Xandor. Dat heeft een aanvullende rhizomanieresistentie.


Goed suikergehalte

Xandor is vooral geschikt voor telers in Flevoland en het Zuidwesten. In deze regio's is volgens Strube het RzX-gen, dat de aanvullende rhizomanieresistentie biedt, noodzakelijk. Xandor onderscheidt zich van overige bietenrassen door een goed suikergehalte (100) en het scoort met 8 een hoog cijfer voor bladgezondheid cercospora.


Hierdoor kan de teler in het begin van de bietencampagne al profiteren door het hoge suikergehalte met een goede uitbetalingsprijs, maar heeft het ook bij late leveringen het voordeel van een goede basis voor wat betreft bladgezondheid cercospora.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  6° / 3°
  10 %
 • Vrijdag
  4° / 0°
  10 %
 • Zaterdag
  3° / -1°
  10 %
Meer weer