Topmelker veilt zijn koeien en stopt met bedrijf

De hoogproductieve veestapel van Wilco Dogger in Beerzerveld wordt vrijdag geveild. Dogger stopt met melken en heeft zijn rechten verkocht aan de provincie Overijssel. De afgelopen jaren stond hij in de top 10 van bedrijven met de hoogst producerende koeien. Dit jaar staat hij zelfs op 1 met bijna 15.300 kilo melk per koe.

'We melken al vier jaar met een gemiddelde dagproductie van meer dan 45 liter, dat is best een topprestatie', zegt Dogger. En toch gaat hij stoppen. 'We zitten tegen een Natura 2000-gebied aan, de mogelijkheden worden steeds minder, ik heb geen opvolger en deze kans kwam voorbij. Daarom stoppen we. Het was geen makkelijke beslissing, maar er is meer dan alleen boeren.'

Dogger kiest er bewust voor om de dieren te veilen. 'We zijn vroeger veel naar veilingen toe geweest en dat vond ik een leuke bezigheid. Daarom veil ik mijn eigen koeien ook. Vrijdag is de veiling en zaterdag worden de koeien opgehaald, dus dan ben ik geen boer meer en ga ik wat anders doen.' Hij verwacht vrijdag honderden mensen op de boerderij om de koeien te bekijken en te bieden.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  2° / -1°
  5 %
 • Maandag
  4° / 2°
  20 %
 • Dinsdag
  5° / 3°
  5 %
Meer weer