Kamer wil onderzoek naar fiscale knelpunten bedrijfsbeëindiging

Het kabinet moet voor 1 april 2022 de fiscale knelpunten bij bedrijfsbeëindiging in kaart brengen en de Tweede Kamer daarover informeren. Een motie van de SGP en CDA die hierom vraagt, is deze week met brede steun aangenomen.

Kamer+wil+onderzoek+naar+fiscale+knelpunten+bedrijfsbe%C3%ABindiging
© Twan Wiermans

LTO Nederland en de Vereniging van accountants en belastingadviesbureaus (VLB) steunen de opdracht van de Kamer om de fiscale knelpunten en verbetermogelijkheden in beeld te brengen. Bedrijfsbeëindiging of gedeeltelijke staking, om welke reden dan ook, is een ingrijpend beslissing die in de praktijk gepaard gaat met veel vragen. In vrijwel alle gevallen heeft dit grote fiscale en financiële consequenties voor agrarisch ondernemers.


Fiscale knelpunten bij bedrijfsbeëindiging c.q. gedeeltelijke staking en omschakeling van bedrijfsactiviteiten belemmeren volgens LTO Nederland de transitie. Zo kan bijvoorbeeld bij een gedeeltelijke staking geen gebruik worden gemaakt van de herinvesteringsreserve bij investeringen in nieuwe bedrijfsactiviteiten. Ook de sloop van vrijkomende agrarische bedrijfsgebouwen roept een scala aan fiscale vragen op.

LTO Nederland en de VLB vinden het belangrijk dat de fiscale knelpunten en oplossingen bij bedrijfsbeëindiging of gedeeltelijke staking niet alleen worden onderzocht, maar ook worden aangepakt.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  14° / 6°
  10 %
 • Maandag
  10° / 6°
  10 %
 • Dinsdag
  9° / 6°
  50 %
Meer weer